Valg av blomster til begravelse

Aktuelt

Blomster spiller en viktig symbolsk rolle når noen har gått bort. De bidrar til et personlig og meningsfullt farvel med en man var glad i. Mange synes at det å velge blomster til begravelse er vanskelig, men heldigvis kan blomster enkelt bestilles gjennom våre minnesider.

Ulike tradisjoner

Når vi skal velge blomster til begravelse er det flere tradisjonelle arrangementer å velge mellom. Hver enkelt har tradisjonelt sett hatt sin betydning og plass i seremonien.

Men blomsterdekoratøren Irene Valde Erdal forteller oss at det blir mer og mer et personlig uttrykk og at det er ingen blomster som er begravelsesblomst lenger.

Dette gjør at alle som hadde en relasjon til den avdøde får muligheten til å markere et liv og en relasjon gjennom en siste personlig gest uten å måtte tenke så mye på hva som er tradisjonelt riktig.

Kistedekorasjon: En kistedekorasjon er som regel det mest fremtredende blomsterarrangementet i en begravelse. Denne legges på kisten og representerer de aller nærmestes farvel til den avdøde.

Kistedekorasjon med naturlige blomster

Hjerteform: Et blomsterhjerte er et symbol på kjærlighet og omtanke. Selv om alle kan hedre den avdøde med et blomsterhjerte, er dette et typisk valg for barn som stod den avdøde nær, som barnebarn eller oldebarn.

En kistedekorasjon av blomster som er hjerteformet.

Krans: Kransen representerer det evige, at ingenting har en begynnelse eller en slutt. Kransen er en påminnelse om kontinuitet og at minnene våre ikke forsvinner selv om noen dør. Den velges gjerne av venner, den avdødes arbeidsplass eller foreninger vedkommende var en del av.

En blomsterkrans med kongler og naturlige blomster.

Båredekorasjon: Denne type dekorasjon er ofte ganske stor og fremtredende, og laget for å stå på gulvet eller på et bord i seremonilokalet. Båredekorasjonen er et sterkt visuelt uttrykk for kjærlighet og minner. Det er passende for familie, venner og kjente å gi båredekorasjoner som en del av deres siste farvel.

En båredekorasjon til bruk i begravelse.

Bårebukett: Bårebuketten er av en mer beskjeden størrelse og er vanligvis laget med en flat bakside for å gjøre det enkelt å plassere den på kirkegulvet eller ved foten av kisten. Denne typen bukett bindes for hånd og er i likhet med båredekorasjon en vanlig måte for familie, venner og kjente å uttrykke sine kondolanser og respekt for den avdøde.

En bukett av blomster som skal ligge på kiste eller kirkegulvet.

Alle de ulike blomsterarrangementene kommer i forskjellige størrelser. Når det gjelder hvilken farge det skal være på blomstene, har de nærmeste pårørende som oftest valgt på forhånd hvilket fargetema seremonien skal ha. Derfor trenger man som regel kun å velge blomstertype, da fargen blir tilpasset dette fargetemaet.

En hvit kistedekorasjon av hvite blomster.

Det er allikevel fullt mulig å velge blomster som ikke inngår i det fastsatte fargetemaet. I så fall kan man gjerne ta et personlig valg som reflekterer den avdøde eller relasjonen man hadde til vedkommende. Dette kan for eksempel være deres favorittblomst eller en blomst i yndlingsfargen deres.

Se vår blomsterbrosjyre for inspirasjon eller gå gjennom våre forslag til hvilke sløyfetekster som kan skrives på sløyfene.

Det er enkelt å bestille gjennom minnesidene

Gjennom våre minnesider kan du enkelt bestille blomster til begravelsesseremonien. Med noen få klikk vil blomstene bli levert direkte til seremonien, og du får slik sørget for at din avskjed med den avdøde blir både verdig, personlig og meningsfull.

Alt du trenger å gjøre er å gå til minnesidene og finne den avdødes navn. Deretter trykker du på blomsterikonet lengst til høyre, før du velger mellom et godt utvalg av ulike blomsterarrangementer. Her velger du også om du vil ha med en sløyfe til blomstene og eventuell sløyfetekst. Dette er inkludert i prisen.

På våre minnesider kan du også velge mellom mange forskjellige kondolanseblomster som kan sendes rett til hjemmet. Ved kjøp av kondolanseblomster er blomsterkort inkludert i prisen.

Når du har lagt inn bestillingen, tar vi oss av resten. I samarbeid med lokale blomsterbutikker sørger vi for leveransen uten ekstra kostnad. Slik sikrer vi at blomster og noen velvalgte ord når frem til rett sted til rett tid.