Planlegg begravelse

Forbered og planlegg en begravelse for deg selv eller noen du har mistet

Planlegg begravelse

Forbered og planlegg en begravelse for deg selv eller noen du har mistet

Vi har to veiledere som hjelper deg med forberedelsene og planleggingen av en begravelse.

Veilederen, Planlegg begravelse, hjelper deg ved å gå igjennom de tingene du må ta stilling til når du skal planlegge en begravelse for noen du har mistet.

Min egen begravelse er en veileder som kan brukes for å planlegge egen fremtidig begravelse. Dette fungerer som en god støtte og avlastning for dine nærmeste, samtidig som du selv kan legge til rette for å få den seremonien du ønsker.

Dahls er en del av Jølstad begravelsesbyrå, som har byråer flere steder i landet. Linkene under vil derfor ta deg til Jølstad sin nettside.

Planlegg begravelse Min egen begravelse

Å planlegge en begravelse

Retningslinjene i Gravplassloven sier at seremonien må finne sted innen 10 virkedager etter dødsfallet. Det er flere måter å planlegge en begravelse på. Du kan kontakte ditt nærmeste begravelsesbyrå for å komme inn til et fysisk møte eller avtale en tid der vi kan komme på besøk.

Ved begravelser er det også mange beslutninger som man må ta stilling til, enten man er etterlatt, eller om man selv ønsker å planlegge sin egen begravelse. Det kan være vanskelig å tenke på at man skal planlegge en begravelse når du nettopp har mistet noen nærme. Derfor har vi åpent 24 timer i døgnet.

Hva koster det?

Prisene på begravelser varierer utifra hva man vil inkludere.

Velg enten en av våre to faste pakkepriser eller planlegg en egen personlig begravelse som kan bli akkurat slik du og dine nærmeste vil ha den.

Ansvar for begravelsen

Det er de pårørende som har ansvaret og som avgjør hvordan en begravelse skal foregå.

Dette dreier seg i første rekke om ektefelle, samboer, partner eller barn. Likevel er det ikke alltid så enkelt, og i noen tilfeller kan det bli aktuelt at kommunen skal bestemme hvem som skal besørge begravelsen om det ikke skulle bli enighet.

Planleggingssamtalen

Etter et dødsfall er det vanlig med en samtale mellom familien og en representant fra begravelsesbyrået for å planlegge begravelsen. Å avtale tidspunkt for planleggingssamtalen er ofte noe av det første som må gjøres etter et dødsfall.

Her vil det være naturlig å spørre seg selv: Hvor og når skal seremonien være? Har den avdøde et livssyn som må tas i betraktning? Hvilken kiste eller urne skal benyttes?

Under planleggingssamtalen går vi igjennom alt dette som kan være relevant og nødvendig i forbindelse med begravelsen eller bisettelsen og den seremonien som ønskes.

Planleggingssamtalen varer som regel en til to timer, enten på et av våre kontorer eller hjemme hos dere. Her er vi fleksible, og møter pårørende i Bergensområdet og nærkommunene.