Vi har bursdag!

Nyheter

I dag, 10. februar, er det akkurat 85 år siden Dahls begravelsesbyrå ble etablert!

Bernhard Dahl startet B. Dahls begravelsesbyrå, det første begravelsesbyrået i dengang Fana kommune, hvor han hovedsakelig drev med kistesnekring siden han var utdannet snekker. Fana var på den tiden en landbrukskommune hvor folk var vant til å ordne seg selv, men Bernhard opplevde mer og mer etterspørsel fra folk som ønsket hjelp til mer enn bare kisten. De ville også ha stell og nedlegg, transport, og hjelp til papirarbeid og å gjennomføre seremonien. Dette ble etter hvert hovedfokuset til firmaet, og kistefabrikken ble lagt helt ned i 1972. Da var Kjell Dahl allerede godt inni bildet etter å ha vært med i firmaet siden han var en liten gutt, hvor han hadde hjulpet med snekring, sying av svøp, hentinger, og prøveligging av kister i fabrikken.

Kjell overtok firmaet i 1981, og drev det frem til 2012 da han gikk av med pensjon. Han moderniserte firmaet mye i sin tid, og ble også medlem av begravelsesbyråkjeden Jølstad i 2008 som franchisetaker.

Paul Andreas Dahl overtok firmaet fra sin far i 2012. Det er nå Bergens største begravelsesbyrå som hjelper opp mot 400 familier hvert år i Bergen og omegn, med 9 heltidsansatte, samt flere faste bakvakter og ekstrahjelper.

Det blir noen markeringer i løpet av året, og så skal vi få lagt ut litt historie og fortellinger fra våre 85 år, på Facebook. Følg med videre!