Uttrykk følelser og sett et personlig preg

Dikt og minneord

Uttrykk følelser og sett et personlig preg

Dikt og minneord

Det er alltid tungt å miste noen som står en nær. I den forbindelse kan det være vanskelig å finne de rette ordene. Dikt og minneord kan presenteres i en begravelse, dødsannonse og på sløyfer for å formidle sorg og savn, men også historier og minner om den avdøde.

Sett et personlig preg med minneord

Minneord kan bestå av korte setninger som uttrykker det du ønsker å formidle til den avdøde eller de etterlatte. Korte minneord kan skrives i dødsannonsen for å formidle følelser og tanker ved kunngjøring av et dødsfall, samt trykkes på sløyfer til bårebuketter og kranser. Det finnes en rekke forslag til standard minneord med ulike formidlinger som er publisert på nett. Forslag til sløyfetekster finner du her.

Uttrykk tanker og følelser med dikt

Dersom det er ønske om å formidle noe mer personlig i en begravelse eller minnesamvær, kan minneordene skrives som et lengre dikt eller en historie. Dette kan presenteres for seg selv eller eksempelvis som en del av en minnetale i begravelsen. Et dikt som formidler de rette ordene og følelsene til ære for den avdøde, kan være godt å ha.

Et personlig dikt kan skrives for å gjenspeile den avdøde, og for å få frem egne ord, tanker og følelser. Inspirasjon til dikt og historier kan eksempelvis hentes fra den avdødes liv, minner, personlighet og interesser. Eksisterende og publiserte dikt kan også bidra til å sette ord på sorgen og følelsene, og kan også presenteres til den avdøde og de etterlatte i en begravelse. Det finnes en mengde publiserte dikt på nett som gir gode muligheter for å finne de rette ordene og som setter et personlig preg.

Eksempler på dikt til begravelser og minnestunder

Nedenfor har vi samlet et utvalg dikt som forslag og inspirasjon til begravelser og minnestunder, der de fleste også finnes på bokselskap.no.

  • Sjøfuglen av Johan Sebastian Welhaven
  • Dan fyrste songen av Per Sivle
  • Rolig mellomspill av Inger Hagerup
  • Øyeblikket av Inger Hagerup
  • Hentet av Johann Grip