Uttrykk følelser og sett et personlig preg på begravelsen

Dikt og minneord

Uttrykk følelser og sett et personlig preg på begravelsen

Dikt og minneord

Å miste noen som står nær kan tungt, og det kan være vanskelig å finne passende ord.

Ved slike anledninger spiller dikt og minneord en viktig rolle. De kan brukes i begravelsen, i dødsannonser, og på sløyfeteksten til en blomsterbukett for å uttrykke sorg og savn. De gir også muligheter til å dele historier og minner om den avdøde.

Eksempler på dikt til begravelser og minnestunder

Nedenfor har vi samlet et utvalg dikt som forslag og inspirasjon til begravelser og minnestunder, der de fleste også finnes på bokselskap.no.

  • Sjøfuglen, av Johan Sebastian Welhaven
  • Dan fyrste songen, av Per Sivle
  • Rolig mellomspill, av Inger Hagerup
  • Øyeblikket, av Inger Hagerup
  • Hentet, av Johann Grip

I begravelsen

Dikt og minneord brukt i begravelsen er ofte lengre og kan uttrykke sorg og hylle den avdødes liv, enten gjennom en minnetale, skrevet på programheftet eller som en del av seremonien.

I dødsannonsen

I dødsannonsen kan et dikt eller minneord passe som en innledende tekst som formidler respekt og kjærlighet til den avdøde. Om dødsannonsen er satt opp som en minneside – en nettside som enkelt kan administreres av de etterlatte, kan alle som ønsker det legge inn sine tanker, hilsener og bilder.

På sløyfetekst

På sløyfene til bårebuketter og kranser, kan dikt eller minneord være en intim hilsen eller et kjærlig farvel. Vi har et bredt utvalg av blomster, kranser, buketter og dekorasjoner som kan leveres både til seremonien og hjem til etterlatte. Se vår blomsterbrosjyre for inspirasjon