Hva er forskjellen på en minneside og en dødsannonse?

En minneside og en dødsannonse har begge formål om å formidle informasjon om et dødsfall, men mens dødsannonsen vanligvis er mer formell og fungerer som en offisiell bekreftelse på dødsfallet, er en minneside et mer personlig og sosialt rom for å minnes og hylle den avdøde.

 

Dødsannonse

En dødsannonse er en offisiell annonse, ofte publisert i en avis eller på nett, som formidler informasjon om en persons død. Den inneholder vanligvis detaljer om den avdøde, inkludert navn, alder, sted for død og ofte dato for død. I tillegg kan den gi detaljer om begravelsen eller minnestunden, inkludert tid, dato og sted.

Se mer informasjon om dødsannonser

 

Minneside

En minneside er et mer personlig og interaktivt digitalt rom dedikert til å minnes en avdød person. Den kan inneholde fotografier, videoer, musikk, personlige anekdoter og hyllester, kondolanser og mer. Besøkende til siden kan ofte legge igjen sine egne meldinger, dele minner og uttrykke støtte.

Minnesiden er mer omfattende enn en dødsannonse, og gir mer plass for å dele den avdødes livshistorie, verdier, prestasjoner og minner.

Se mer informasjon om minnesider

Fant du ikke det du lette etter?

Kontakt oss