Gravstein

Et sted å minnes

Gravstein

Et sted å minnes

Gravstein og gravmonumenter

Mange vil synes at det er naturlig å ha en grav å kunne gå til på merkedager og i høytidene, for å minnes den avdøde. For etterslekten vil det også være av betydning å kunne bevare minnet om den tidligere slekten.

Med verktøyet til Gravplassmyndigheten i Bergen får du en oversikt gravplasser og kirkegårder. Søk etter graver i Bergen kommune.

Noen ønsker å opprette et nytt gravsted, andre vil benytte et familiegravsted. Vi kan hjelpe til med det meste, som det å velge ut en gravstein, påføre nytt navn på eksisterende eller pusse opp eksisterende gravstein.

En gravstein kan være av stein, tre, jern eller glass. Det finnes flere typer som ivaretar ulike tradisjoner og kulturer, som også kan være tilpasset dine ønsker.

Andre ofte stilte spørsmål om gravstein:

Hvor mye koster en gravstein?

En gravstein eller gravstøtte kan koste alt fra 5 000 til 20 000kr, alt utifra hva slags stein man vil ha. Prisen vil variere utifra materiale, design, polering, inngravering og annet.

Vi har også utstillinger av ulike gravsteiner og urner på alle våre kontorer.

Hvor og når bestiller man gravstein?

En gravstein kan bestilles fra begravelsesbyråer men også andre tilbydere. På våre kontorer har vi utstillinger av graVsteiner som man kan velge, samtidig som vi har brosjyrer som viser flere valg man kan ta.

Sort gravstein uten tekst

Hva skal det stå på gravsteinen?

Vanligvis står navn, fødselsdato og dødsdato på gravsteinen. I tillegg til dette ønsker noen å ha med et minneord, slikt som «Takk for alt», «Hvil i fred» og «Høyt elsket – dypt savnet»

Ventetegn – gravmarkeringer frem til gravsteinen er kommet på plass

I tiden fra gravleggingen til gravsteinen er klar og kan settes på graven, er det mange som ønsker og har behov for at graven blir midlertidig merket med avdødes navn, fødselsdato og dødsdato.

Vi tilbyr midlertidig gravmarkering i ulike utførelser. Velg mellom kors, hjerte, muslimsk, humanistisk og nøytrale gravkors og ventetegn. Vi har også gravlys på noen av våre kontorer og til bestilling.

Hvitt ventetegn til gravplass

Vi formidler kontakt med flere forskjellige leverandører som har steiner i alle utforminger og prisklasser. Ta gjerne kontakt med et av våre begravelseskontorer for en gjennomgang av hva vi kan tilby.

Kontakt oss