Om Dahls begravelsesbyrå

Her kan du lese mer om Dahls begravelsesbyrå

I februar 1933 startet Bernhard Dahl “B. Dahls begravelsesbyrå” på Nesttun. Bernhard var snekker, og startet med kisteproduksjon på Nesttun. Det fantes ingen andre begravelsesbyråer eller kistesnekkerier i Fana den gang, og folk var vant til å ordne seg selv. Men, med tiden opplevde Bernhard at flere og flere ønsket hans hjelp også til gjennomføringen av gravferden. I 1972 ble kistesnekkeriet lagt ned, og det ble kun fokusert på begravelsesbyrådriften.

Kjell Rein Dahl, sønn av Bernhard, hadde hjulpet til i driften helt fra han var en liten gutt. I 1981 overtok han firmaet, som da het bare “Dahls begravelsesbyrå”, og han drev det videre frem til 2012. I løpet av den tiden flyttet firmaet fra sin adresse i Stasjonsvegen på Nesttun, til Apeltunvegen ovenfor Skjoldskiftet, og i 2008 ble Dahls begravelsesbyrå en del av Begravelsesbyråkjeden Jølstad.

I 2012, da Kjell ble pensjonist, ble firmaet overlatt til hans sønn Paul Andreas Dahl. I tillegg flyttet Dahls begravelsesbyrå til sine nåværende lokaler i Hardangervegen 6.

Dahls begravelsesbyrå har i mange år vært Bergens største begravelsesbyrå, og hjelper hvert år ca 400 familier i Bergen, Austevoll, og nabokommunene.

I 2020 kjøpte Dahls begravelsesbyrå Gravferdsgruppen AS, som eier Gravferdshjelpen AS, Samdals begravelsesbyrå AS, Bergen begravelsesbyrå AS, Arna Gravferdsbyrå AS, og Vatne Begravelsesbyrå AS.

Les mer

Om Dahls Begravelsesbyrå